Broşürümüz ve Emzirme Politikamız İçin Lütfen Tıklayınız.
13 Aralık 2018

AYVALIK DEVLET HASTANESİ EMZİRME POLİTİKASI

1.Emzirmenin anne ve bebek sağlığı yönünden yararlarını ve anne sütünün öneminin anlatılması ve tüm annelerin emzirmeye teşvik edilmesi amacıyla kurumumuzda bir emzirme politikası hazırlanmış olup tüm çalışanlarımız tarafından uygulamanın sürekliliği sağlanmaktadır.

2.Tüm sağlık personeline bu politika doğrultusunda düzenli bir şekilde eğitim verilerek ve bu eğitimler belirli aralıklarla güncellenmektedir.

3.Tüm gebelere(doğum öncesi 32. Haftadan itibaren) anne sütü ve emzirme ile ilgili eğitimler veriyoruz. Gebe okulumuz faaliyettedir.

4.Doğumdan sonra ilk yarım saat içinde emzirmeye başlamak, bebeğin memeye iyi yerleşmesini sağlamak, sık sık emzirmek, bebeğin her istediğinde emzirilmesi konularında bilgilendirilmektedir.

5.Tıbbi zorunlu durumlar olmadığı surece bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesinin gerektiğini, anne sütü verilirken suya bile gerek olmadığı,6 aydan sonra ek gıdalarla birlikte 2 yaşına kadar anne sütü verilmesi konusunda anneler desteklenmektedir.

6.Emzirmenin nasıl olacağını ve bebeklerden ayrı kaldıkları zamanlarda sütün devamlılığını nasıl sürdüreceklerini annelere göstererek anlatılmaktadır.

7.Gerekli olan durumlar için anne sütünün sağılması ve sağılmış sütün nasıl saklanacağı anlatılmaktadır.

8.Kurumumuzda anne sütü alan bebeklere biberon ve emzik kullanmamaları önerilmektedir.

9.Kurumumuza yeni başlayan personele Bebek Dostu Kurum eğitimi bir ay içerisinde verilmektedir.

10.Kurumumuzda anne sütü muadili ürünlerle ilgili poster, afiş ve mama numunelerinin bulunmasına izin verilmemektedir.

11.Kurumumuzdan hizmet alırken emziren annelerin yararlanabileceği emzirme odamız bulunmaktadır.

12)Bu kurumda ‘’bebek dostu hastane ve doğru anne sütü uygulamaları’’ benimsenir ve her yeni doğan bebeğin sağlıklı olmaları hedeflenir.

annesutu1.jpg

annesutu2.jpg